Εκτυπώστε τη σελίδα
Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 22:57

Η ιστορία του Απόλλωνα

Βαθμολογήστε το άρθρο
(4 ψήφοι)

Ο Απόλλων Λάρισας είναι μια από τις παλιότερες και ιστορικότερες ομάδες που δημιουργήθηκαν στην πόλη της Λάρισας. Χρώματα του είναι το μπλε και το άσπρο.

Ιδρύθηκε το 1930 από φοιτητές της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής της Λάρισας σε έναν αγροτικό συνοικισμό της πόλης, την Φιλιππούπολη και το πρώτο του όνομα ήταν «Δήμητρα». Το όνομα «Απόλλων» η ομάδα το πήρε το 1952.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 1964, τα κατάφερε και έπαιξε για πρώτη και τελευταία φορά μέχρι σήμερα στη Β΄ Εθνική. Ακολούθησαν αρκετά χρόνια «ξηρασίας» στο τοπικό πρωτάθλημα Λάρισας και στη Δ΄ Εθνική, ωστόσο στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και κυρίως στις αρχές και στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η ομάδα έκανε εξαιρετική πορεία στην Γ΄ Εθνική αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Στο κύπελλο η μεγαλύτερη διάκριση του ήταν τη σεζόν 1997-1998 όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου και αποκλείστηκε από τον Ηρακλή.

Ανέδειξε πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές που ορισμένοι τους φόρεσαν την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και αγωνίστηκαν και σε πρωταθλήματα του εξωτερικού, όπως ο Νίκος Πατσιαβούρας, ο Κώστας Κολομητρούσης, ο Βάιος Αθανασίου, ο Νίκος Μιχόπουλος, ο Παύλος Αδάμος, ο Στέλιος Χασιώτης και ο Τάσος Βενέτης.

Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι ο σύλλογος έχει ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις στη Φιλιππούπολη όπου βρίσκεται και η έδρα της ομάδας 77 χρόνια τώρα χωρητικότητας 5000 περίπου θεατών.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2014-2015 θα αγωνιστεί μετά από πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας στην οποία υποβιβάστηκε πέρυσι.

Ο υποβιβασμός της ομάδας είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και η διοίκηση να πλαισιωθεί από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και με στόχο να επιστρέψει η ομάδα άμεσα στην Α τοπική κατηγορία και παράλληλα να οργανωθούν όλα τα τμήματα της Ακαδημίας η οποία σήμερα αριθμεί περίπου 150 παιδιά.